top of page
Buscar
  • Foto del escritorWowbook

La nostra tria: «Code de la bibliophilie moderne»


Robert, Maurice. Code de la bibliophilie moderne; préface de Francis de Miomandre. Paris: Union latine d'éditions, 1936. iv, 61 p. 6 làmines. 22 cm. Impressor: R. Coulouma (Argenteuil).

Igual que qualsevol codi s’inicia amb un prefaci, en aquest cas escrit per Francis de Miomandre (1880-1959) escriptor i traductor de nombrosos i grans autors espanyols i hispanoamericans (Unamuno, Cervantes, Calderón de la Barca, Asturias Rosales...).

La resta del llibre està dividit en títol i articles, s’afegeix un petit comentari i una observació després de cada títol.

Els diferents títols són: «du livre, du bibliophile, de l’art d’acheter, du texte, de l’illustrateur, des procédés, de l’éditeur, du papier, de la typographie i de la reliure».

El títol relatiu a la il·lustració conté sis que responen gràficament a la pregunta «comment vous représentez-vous l’illustrateur ?», cadascuna d’elles mostra diferents tècniques i conceptes, algun exemple el teniu a continuació:

El títol de la tipografia, el més llarg de tots, mostra la importància d’una bona tria dels caràcters a utilitzar en diferents tipus de matèries i és ben cert el que es diu en un dels articles «une bonne typographie ne peut pas sauver de mauvaises illustrations, mais une mauvaise typographie peut tuer de bonnes illustrations». Vosaltres també penseu el mateix?

Abans d’acabar amb un petit glossari de termes tècnics se cita una frase que invita a discutir i ampliar coneixements « Il y a là de quoi beaucoup parler. » Voltaire.

Esperem que us hagin quedat moltes ganes de tenir a les mans aquest petit codi (en pàgines no en contingut). Recomanat per a qualsevol persona que comenci en el món de la bibliofília o que tingui interès en el disseny.

Contacteu amb nosaltres per personalitzar aquest petit gran regal!

28 visualizaciones0 comentarios
bottom of page