top of page
Buscar
  • Foto del escritorWowbook

La nostra tria... Història natural


Avui us presentem un tractat molt important, que reuneix unes il·lustracions molt interessants per l’època, però que són molt útils d’observar avui en dia.

Aquesta és la seva referència bibliogràfica:

Claus, Carl. Historia natural novísima edición profusamente ilustrada. Trad., Luis de Góngora y ampliada en la parte descriptiva de los diversos animales con presencia de las obras de los más notables zoólogos modernos, por Manuel Aranda y Sanjuan. Barcelona: Montaner y Simón, 1891-1895. 6 vol.: il.lustrada; 24 cm.

Exemplars enquadernats amb tapa dura, holandesa amb puntes, tall daurat,índex en cada volum. Les il·lustracions que acompanyen el text són en b/n i conté unes exactes i precioses cromolitografies.

La col·lecció completa consta de tretze volums: 1. Antropología/por Paul Topinard. 2-7. Zoología/por Carl Claus . 8-11. Botánica con inclusión de geografia botánica/por Odón de Buen . 12-13. Mineralogía/por Gustavo Tschermak y Geología/por Archibaldo Geikie.

Els volums que nosaltres us proposem són els sis que componen tota la part sencera de zoologia (del 2 al 7). Aquest és el seu detall:

Tomo 2, 394 p. és el primer volum de la part de zoologia (Dividit en dues parts, parte general i parte especial)

Tomo 3, 340 p. Dividit en tres tipologies d’animals (Tipo III, Equinodermos/Tipo IV Gusanos/Tipo V Artrópodos)

Tomo 4, 382 p. Dividit en dues tipologies d’animals (Tipo V Artrópodos/Tipo VI Moluscos)

Tomo 5, 354 p. Dividit en quatre tipologies d’animals (Tipo VI Moluscos/Tipo VII Moluscoideos/Tipo VIII Tunicados/ Tipo IX Animalesvertebrados)

Tomo 6, 338 p. (Tipo IX Animalesvertebrados/continuación)

Tomo 7, 370 p. (Tipo IX Animalesvertebrados/continuación)

By Plutho 14:33, 27.Jan. 2008 (CET) - Plutho 14:33, 27.Jan. 2008 (CET), Domini públic

Com especifiquem més amunt aquests volums de zoologia són part de una col·lecció de tretze volums d’història natural, dirigida pel doctor Carl Claus (1835-1899), va ser professor de zoologia a l’Universitat de Marburg i de Viena entre altres i cap de recerca de l’Institut Oceanogràfic de Trieste.

Els dibuixos i les cromolitografies ens permeten observar totes les especies d’animals que es poden trobar al nostre planeta. Els estudis de Claus són molt importants per haver enriquit els coneixements en la matèria, fins i tot és cèlebre la seva col·laboració amb Sigmund Freud pel que fa el tema de les anguiles.

La importància d’aquest tractat de zoologia de Claus l’ha portat a que es tradueixi en molts idiomes, en francès, en anglès, però també s’explica per el nombre importantíssim de col·laboracions científiques internacionals que Claus va obtenir.

La qualitat de les cromolitografies és tal que també és una obra que permet no només una lectura meticulosa per obtenir informacions científiques sòlides sinó

descobrir els animals visualment, oferint-nos un espectacle que val la millor de les visites d’un zoològic o d’un safari.

Recomanat...

No imaginem cap amant dels animals, cap veterinari,biòleg... que es pugui abstenir de tenir una obra tant delicada i primordial que només corrobora un coneixement indiscutible dels animals i fomenta el respecte cap a ells.

Contacteu amb nosaltres per personalitzar aquest gran regal!

14 visualizaciones0 comentarios
bottom of page