top of page
Buscar
  • Foto del escritorWowbook

Passejar al mig dels llibres, una bona manera d’iniciar el nou curs


O fins i tot canviar els cotxes pels llibres, això és l’encant d’una passejada pel passeig de Gràcia a la tardor, de paradeta en paradeta, cercant, trobant o només mirant i deixar-se seduir per algun títol inesperat, alguna coberta molt ben il·lustrada…

La 67a Fira del llibre d’ocasió antic i modern tindrà lloc del 21 de setembre al 7 d’octubre de 2018 al passeig de Gràcia de Barcelona. Està organitzada com la majoria de vosaltres sabeu pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i no només reuneix llibreries de Catalunya sinó també de la resta d’Espanya. Les llibreries que hi són presents cada dia de 10:00 a 20:30 hores les trobareu en aquest enllaç.

El més interessant d’aquesta fira és que ofereix molts llibres descatalogats i, per tant, en certa manera insòlits, sempre resulta del tot interessant la possibilitat de descobrir uns títols inesperats. Trobaràs llibres sobre les temàtiques que t’interessen però també trobaràs llibres que no tenies previst que t’interessarien.

Les fires de llibres al carrer tenen l’avantatge que exposen una quantitat significativa de llibres, posant-los físicament a disposició dels lectors que se’n poden apropar i fullejar les pagines d’un llibre invitant a una lectura futura però les fires al carrer també reuneixen persones entorn d’una passió, la del llibre i aquesta passió es palpa, creues mirades de persones que els hi agraden els llibres, vol dir que tenen un mínim interès per la lectura, pel pensament, per la reflexió i que no només volen consumir sinó créixer com a persones.

L’exposició de l’edició d’enguany es dedicarà a l’artista Joan Josep Tharrats per celebrar el cent anys del seu naixement. Des de Wowbook no podem deixar de comentar la importància que Tharrats va tenir sobretot perquè fou un artista global, pioner del avantguardisme català de la postguerra amb un do per l’obertura, el viatge i el desig de descobrir altres cultures que la seva, viatja a Bèlgica, Holanda, Nova York, entre altres i parlava molt idiomes.

Si us interessa descobrir de molt a prop la seva biografia observareu que Tharrats tenia com una dependència del viatge i la seva obra ha estat exposada a tot arreu, si voleu dedicar-vos a seguir el seu rastre per Barcelona, podeu pujar a Montjuïc fins els Jardins del Mirador de l’Alcalde i observà el magnífic paviment que Tharrats creà i que dona una idea sobre les formes singulars i geomètriques del seu art. Però es pot sobretot destacar una part del seu treball com il·lustrador de llibres i creador de cartells. Visitar la fira d’enguany només pel fet de descobrir la figura d’un artista singular guardonat amb la Creu de Sant Jordi al 1983, ja val la pena.

Aquest cop no us la perdeu!!!

10 visualizaciones0 comentarios
bottom of page