Noves seccions

3 Mar 2017

 

Aquest mes comencem dues seccions que creiem poden ser del vostre interès.

 

Una d’elles servirà per a fer-vos recomanacions i relacionar cada llibre amb una persona, amb una vocació, amb un moment... en el convenciment que hi ha un llibre per a tothom, com fet a mida. Aquesta secció tindrà una periodicitat quinzenal i s’anomenarà La nostra tria.

 

L’altra, servirà per donar-vos a conèixer algun tresor que descobrim i no sempre seran exemplars que els trobarem a la venda. Aquesta secció no tindrà una periodicitat fixa ja que dependrà de si trobem algun tresor i això no es pot programar! S’anomenarà El racó dels tresors.

 

Així doncs posem-nos-hi! i comencem amb... La nostra tria.

 

Hem escollit aquest llibre que sens dubte gaudiran tots aquells que treballen en l’àmbit de la infància, tant metges com especialistes en puericultura, personal docent i mestres d’escola, però que també despertarà emocions de qui el tingui a les mans.

 

Si hi ha una societat sensibilitzada amb la infància i l’educació, és la societat catalana, amb una precursora infal·lible anomenada Rosa Sensat. Catalunya és terra d’educadors sensibles a qui un llibre d’aquestes característiques va dirigit.

 

Un recull que reuneix els textos de grans professors experts en puericultura i pediatria. La primera part tracta de temes com la higiene general del nadó i el control de la seva salut; la segona es refereix a l’alletament matern i artificial, les diferents llets i les vitamines; i la tercera parla de malalties infeccioses, cures proposades, protecció mèdica i protecció social de l’infant i de la mare.

 

 

El llibre en qüestió és Problèmes et aspects de la puériculture moderne. Villefranche, Rhône: Etablissements Blédine-Jacquemaire, 1943. 190 p. 18 cm. Pròleg Dr. A. Lesage. Textos dels professors Nobécourt i Mouriquand, des docteurs Devraigne, Marquézy, Lamy, Jammet, Rouèche, Vignes, Clément, Chevalley, Marie, Petot, Huber, i de Mlle Hardouin.

 

 

 

 

 

 

 

 

El llibre té unes il·lustracions precioses d’André Marty, il·lustrador francès del període art déco, molt conegut com a decorador, autor de cartells sublims per a diferents revistes com Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair, La Gazette du bon ton, així com per a diferents obres de bibliofília.   

 

 

Aquí podeu veure algunes de les seves il·lustracions per a la revista La Gazette du bon ton. Disponibles mitjançant la col·lecció digital de la Biblioteca Pública de Nova York. 

 

 

 

Please reload

Destacats

Passejar al mig dels llibres, una bona manera d’iniciar el nou curs

21 Sep 2018

1/10
Please reload

Més recents

27 Sep 2019

Please reload

Arxiu