top of page
Buscar
  • Foto del escritorWowbook

Noves seccions


Aquest mes comencem dues seccions que creiem poden ser del vostre interès.

Una d’elles servirà per a fer-vos recomanacions i relacionar cada llibre amb una persona, amb una vocació, amb un moment... en el convenciment que hi ha un llibre per a tothom, com fet a mida. Aquesta secció tindrà una periodicitat quinzenal i s’anomenarà La nostra tria.

L’altra, servirà per donar-vos a conèixer algun tresor que descobrim i no sempre seran exemplars que els trobarem a la venda. Aquesta secció no tindrà una periodicitat fixa ja que dependrà de si trobem algun tresor i això no es pot programar! S’anomenarà El racó dels tresors.

Així doncs posem-nos-hi! i comencem amb... La nostra tria.

Hem escollit aquest llibre que sens dubte gaudiran tots aquells que treballen en l’àmbit de la infància, tant metges com especialistes en puericultura, personal docent i mestres d’escola, però que també despertarà emocions de qui el tingui a les mans.

Si hi ha una societat sensibilitzada amb la infància i l’educació, és la societat catalana, amb una precursora infal·lible anomenada Rosa Sensat. Catalunya és terra d’educadors sensibles a qui un llibre d’aquestes característiques va dirigit.

Un recull que reuneix els textos de grans professors experts en puericultura i pediatria. La primera part tracta de temes com la higiene general del nadó i el control de la seva salut; la segona es refereix a l’alletament matern i artificial, les diferents llets i les vitamines; i la tercera parla de malalties infeccioses, cures proposades, protecció mèdica i protecció social de l’infant i de la mare.

Puériculture moderne

El llibre en qüestió és Problèmes et aspects de la puériculture moderne. Villefranche, Rhône: Etablissements Blédine-Jacquemaire, 1943. 190 p. 18 cm. Pròleg Dr. A. Lesage. Textos dels professors Nobécourt i Mouriquand, des docteurs Devraigne, Marquézy, Lamy, Jammet, Rouèche, Vignes, Clément, Chevalley, Marie, Petot, Huber, i de Mlle Hardouin.

El llibre té unes il·lustracions precioses d’André Marty, il·lustrador francès del període art déco, molt conegut com a decorador, autor de cartells sublims per a diferents revistes com Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair, La Gazette du bon ton, així com per a diferents obres de bibliofília.

Aquí podeu veure algunes de les seves il·lustracions per a la revista La Gazette du bon ton. Disponibles mitjançant la col·lecció digital de la Biblioteca Pública de Nova York.

29 visualizaciones0 comentarios
bottom of page